Vilka tjänster erbjuder en professionell däckverkstad?

Att äga en bil är ett stort ansvar både när det gäller skötsel och underhåll för att säkerställa en trygg körning. Även om du som bilägare kan utföra vissa moment själv är det i längden alltid bäst att anlita en däckverkstad.

I den här artikeln berättar vi mer om vilka tjänster en professionell däckverkstad kan hjälpa till med. Allt från däckbyte och hjulinställning till att förvara dina däck mellan säsonger.

Byt dina däck på en däckverkstad

Ett par gånger om året behöver du byta däck på bilen och det är en trygghet att lämna in din bil på verkstad. Då är du garanterad att professionella mekaniker utför däckbytet på ett korrekt och säkert sätt.

I Sverige är det lagen som styr när däck ska bytas och inför vintersäsongen gäller det att vara ute i tid. Det kan snabbt bli kö hos verkstäderna och därför är tipset att boka tid för däckbyte så tidigt som möjligt. Din bil måste ha vinterdäck senast den första december och de ska inte plockas av förrän tidigast den 31 mars. Är det fortsatt vinterväglag kan däcken användas fram till den 15 april.

Inställning och kontroll av dina däck

Ett viktigt funktion när det gäller körning och säkerhet är däckens skick rent generellt. Det här är något däckverkstäder är proffs på och kan guida dig inför ett däckbyte. Ibland kan det behövas byta ut alla däck medan det andra gånger bara är ett av däcken som är mer slitet.

När du anlitar en däckverkstad för hjulinställning justeras hjulvinklarna i rätt position så att fordonet kan framföras rakt. Här använder sig mekanikerna en speciell typ av lift för att köra upp bilen och utföra inställningarna.

Optimal däckförvaring

Däck är knappast något du smidigt förvarar i hemmet då de tar upp mycket utrymme och dessutom behöver optimala förhållanden. Det stående tipset till bilägare är att anlita en däckverkstad som erbjuder däckhotell där du kan få dina däck förvarade mellan säsong.

Då får du dina däck bytta från sommar till vinter och vice versa samt förvarande i anpassad miljö.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *